Komentáře

Komentáře k článku: Forexovo

Přidat nový komentář:
Vaše jméno:
Váš e-mail:
Antispam ověření:
Dnes je který den v týdnu ? (např. pondělí)
Nadpis komentáře:
Komentář:
 Zobrazit komentáře: podle času

Přejezd - závory, (Jan Mazůrek, 02.05.2016 08:26) celé vlákno | reagovat
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat k těm závorám - viz. foto. Závory máte vlastní výroby, nebo jde o přestavbu, nebo jde o výrobek nějakého malovýrobce? popř. kterého?
Díky, Honza

rozteče, (Renda, 29.09.2013 19:27) celé vlákno | reagovat
Ahoj mašinkáři,
právě jsem se rozhodl odbočit od štěrkování na jinou činnost a to instalace teleg. sloupů, ale radši dělám věci dle reálu a zjišťuji,že nevím jaká je skutečná rozteč mezi sloupy.A další věc pro kterou jsem se po dlouhém váhání nakonec rozhodl je, že hodlám ,,napnout,, na teleg. sloupy i nějaké to vedení. Jaký materiál na dráty by jste použili.
Díky Renda

Re: rozteče, (Václav Kolka, 01.10.2013 15:38) celé vlákno | reagovat
NEvim,jak tato vec souvisi s mym kolejsitem,ale uprimne telegrafni sloupy kolem trati zatim neplanuji a kdyby tak uz vubec ne na ne neco tahat, zatim jsem nikdy nevidel,aby na to nekdo tahal draty s nejakym dobrym vysledkem.

Re: Re: rozteče, (Renda, 01.10.2013 16:45) celé vlákno | reagovat
Díky Václave, ta moje otázka tobě byl omyl,prostě špatnej klik.Doufám, že tě to nerozhodilo...:-)
Ale díky za reakci. Jinak já jsem to na fotu někde u někoho viděl i s nataženýmy dráty a vypadalo to fakt dost dobře,realisticky.Tak snad ještě někdo poradí.
Renda

Re: Re: Re: rozteče, (Václav Kolka, 02.10.2013 23:32) celé vlákno | reagovat
Tak pokud neco zjistis, tak dej vedet,treba prehodnotim svuj postoj k telegrafnim dratum. :-D



Re: rozteče, (Jiroch, 05.11.2013 20:50) celé vlákno | reagovat
Kdysi v minulosti se navrhovalo nahradit dráty na telegrafních sloupech černou nití. Tento způsob řešení jsem však na žádném dokončeném kolejišti neviděl.


Kolejivo, (Martin, 25.08.2013 11:20) celé vlákno | reagovat
Jake pouzivate kolejivo ?

Dekuji za odpoved.

Re: Kolejivo, (Václav Kolka, 25.08.2013 19:08) celé vlákno | reagovat
kompletne Peco..flexi koleje, z nich delam rovne useky, na oblouky pouzivam oblouky ze sady Setrack, nejmensi radius 438mm, pak 505 resp 571mm a jeden oblouk bude mit tusim kolem 800mm. Vyhybky Streamline a na vyhybne Zalesi jsou dve obloukove Setrack. Prestavniky take Peco, primo nacvaknute vzdy do vyhybky,takze s kratkou jehlou a se snizenou proudovou zatezi.


Patina, (Václav Kolka, 20.08.2013 22:32) celé vlákno | reagovat
Prechod sem zasypal cedicovym N sterkem a prejel tim patinatorem, udelalo mi to podel vyhybna zalesi peknou cesticku.....podobnym zpusobem sem udelal takovej "prechod" pres koleje, jsem spokojen.....ano,dokonaly prechod by sel udelat, nicmene, sterkove loze neni potreba maskovat do ztracena......ale souhlas,zatimpatinator drzi, bez problemu......dokoncem jsem tim umazal mensi opernou zed a rekl bych,ez to nakonec vypada lepe,nez ty podjezdy,co sem patinoval Nooch prasky a prestriknul jejich fixatorem,nevylucuju,prestoze to je uz zakomponovane v kolejsiti,ze to prebehnu nejakou smesi Agama patinatoru

Piplačka, (Michal Šimon, 14.08.2013 19:52) celé vlákno | reagovat
No já patinuji cca 20m kolejí. To už piplačka bude, aby si člověk dal záležet tak musí mít i pevnou ruku. jinak je to zábava :)

Patina, (Luděk Roll, 12.08.2013 06:44) celé vlákno | reagovat
Dobrý den,
nebojte se, mám stejnou zkušenost jako pan Šimon. Nanesl jsem patinátory bez jakékoliv konzervace. Často kolejiště luxuji a nevidím žádný problém. Vypadá to stále stejně (viz "Kolejiště HO" na těchto stránkách). Ani bych nemluvil o piplačce, jak zmiňuje pan Šimon, naopak. Práce s patinátory mi přišla velice snadná a velice zábavná. Také záleží na způsobu čištění kolejiště, já používám běžný čistící vagon a bez problému. Když ale občas do kolejiště sáhnu hadrem a lihobenzinem a ujede mi prst, může se stát, že dojde k drobnému setření patinátoru. Oprava je však velmi rychlá a snadná. Přeji Vám hodně zdaru. LR.

Patinátor AGAMA, (Michal Šimon, 12.08.2013 00:32) celé vlákno | reagovat
Patinátor AGAMA je skvělej a rozhodně bych nepoužíval nějáké fixační laky a spreje, po mé zkušenosti.Takhle je to přirozenější a nemohu si to vynachválit. Sice to bude mazat, ale kdo zrovna bude šahat na štěrk? A pro ten přechod bych rozhodně nepoužil jen hlínu... k dokonalému přechodu docílíš použitím několika odstínů je to piplačka ale výsledek potom stojí za to :) Takže žádné fixační spreje a laky, když už tak jedině ptom Airbruch..