Komentáře

Komentáře k článku: Colorado od Martina

Přidat nový komentář:
Vaše jméno:
Váš e-mail:
Antispam ověření:
Dnes je který den v týdnu ? (např. pondělí)
Nadpis komentáře:
Komentář:
 Zobrazit komentáře: podle času

Názor kamaráda modeláře, (Luděk Roll, 29.11.2012 07:58) celé vlákno | reagovat
Dobrý den
nesoulasím s paném Honzou! Dle mého názoru je nejdůležitější to, že má člověk koníčka, ze kterého se může radovat. I to nejlépe provedené kolejiště je stále jenom hromada plastu, papíru a jiného materiálu. Všechno je to do určité míry o fantazii, kterou je dle mého názoru především v dnešní době plné hloupých her na počítači nebo notebooku nutné neustále rozvýjet. Velice rád vzpomínám na to, když jsem jako malý začínal s vláčky. Jakou radost mi uděl můj první startset od PIKA, který jsem si stavěl doma na zemi a jako tunel a domky používal všechno, co se doma dalo najít.
Nekritizujte proto druhým úroveň kolejiště, všechno je to přeci o radosti, zábavě a fantazii!

slušnej základ, (Střelec, 14.08.2012 08:33) celé vlákno | reagovat
Tohle kolejiště je velmi slušnej základ pro začátečníka, zejména, když má málo místa. Nosná deska je plast - a co má bejt? Řešení základu umožňuje přidat ještě spodní patro se skryťákem a provoz řešit podle "logiky kruhu" Milana Ferdiána. Povrchová úprava základu je pak fakticky neomezená. Jeden čas jsem sám uvažoval o koupi a následné úpravě na úzkorozchodnou (H0e) lomovou drážku ve stylu KBK. Dozadu kulisu, dopředu drtičku a náznak vápenky... využití tohoto polotovaru je různorodé a to na fotkách není zdaleka nejhorší. Přestavět a zdokonalit se dá všechno, tady z vlakodromu udělá trať v krajině i pár vhodně umístěných stromů, nebo křovin, hodně se dá udělat i změnou kolejového schématu, případně zvětšením plochy pouhým přidáním kusu prkýnka v horní části, aby se tam vešly vedle sebe dvě koleje...

Pěkné? No nevím..., (Honza, 06.07.2012 21:33) celé vlákno | reagovat
Nevím, zda chválit čínského výrobce tohoto hotového kolejiště (dá-li se tak tento kolejový tobogán nazvat), nebo spíš šikovného prodejce, že něco takového vůbec dokázal prodat. Plastový výlisek bez jakéhokoli náznaku skutečné přírody nemá cenu jakkoli do hloubky hodnotit. myslím si, že totéž kolejiště postavené vlastníma rukama na kusu dřevotřísky by ve finále vypadalo mnohem věrněji, už kvůli použití přírodních materiálů ke tvorbě kopců, terénu, i kolejového lože. Toto je polotovar pro "snoby", kteří neumí nic postavit, ale chtějí kolejiště (nejspíš jen pro ukazování známým - protože jakýkoli modelový provoz zde napodobit nejde a jízda vlaku touto krajinou také není nic zajímavého. Omlouvám se, ale opravdu nechápu, co může někoho vést k pořízení tohoto plastového paskvilu.

...., (Kuba, 23.07.2012 21:44) celé vlákno | reagovat
To máte těžké...každý doma nemáme stolárnu na přípravu základu, každý nemůžeme zabordelit:) byt odřezky dřeva, styroduru haldami modelářského náčiní a nevím čeho ještě...Je mi jasné že podobné kolejiště profesionála nenadchne ale modelaření přece není o hraní kdo je lepší a víc profi ( dovolil bych si poznamenat kdo je více ČSD....) ale o radosti ze stavby a z výtvoru který se povedl ať už je to jen hobby ovál či profi panel za statisíce....jinak by se tomu dala říci tolerance:)


Velmi pěkné !, (Kuba, 14.10.2011 15:17) celé vlákno | reagovat
Moc hezky zpracované kolejiště, líbí se mi. Vaše i zde druhé uvedené kolejiště Colorado mne přesvědčily abych si jej pořídil také. Už je objednáno tak uvidíme jak to pak půjde od ruky:)