Komentáře


Přidat nový komentář:
Vaše jméno:
Váš e-mail:
Antispam ověření:
Dnes je který den v týdnu ? (např. pondělí)
Nadpis komentáře:
Komentář:
 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

Šikulové? ...no...!, (René Prášil, 12.01.2013 22:55) celé vlákno | reagovat
Ahoj mašinkáři, po dnešním zápasení se stavbou hradla od ,,Šikulů,, jsem se rozhodl sdělit své dojmy.Je to má druhá stavba od ,,Š,, a musím říci, že by si asi měli změnit název firmy třeba na ,,Za nějaký čas šikulové,, nebo ,,Jednou se to určitě povede,,.Myslím, že za ty roky, co už sestavuji modely budov, ať už plastové nebo papírové a nebo i vlastní, tak už nějaké zkušenosti mám.S radostí jsem přivítal nástup Šikulů na trh s jejich technologií, ale po zakoupení jejich modelu skladiště mě moje nadšení jaksi přešlo a dnes po sestavení hradla utvrdilo, že asi jejich sortiment dále kupovat nebudu.Zkrátka když nenajdu v balení určitou věc, která tam má být, nebo co se týče jejich manuálu ke stavbě-to je vůbec hrůza, tak si těžko můžu udělat dobrý úsudek.Ne,že bych nedokázal stavět bez manuálu,ale občas je nutné se tam podívat. Chyba se stát může, ale měla by být snad i nějaká výstupní kontrola,né..?Bohužel u hradla nesedělo na a do sebe několik dílů.Ano poradil jsem si, ale nemůžu si pomoct,to by mělo sedět vše na 100%.Napadá mě, že asi ty modely před distribuováním k prodejcům ani nesestaví, aby viděli, zda je vše o.k.,protože jinak by si toho všeho museli všimnout.Co se týče modelu skladiště, tak jsem použil pouze rámy oken a dveře.Kamenná podezdívka po natření byla jaksi bez výrazné struktury a stěny s imitací prken po odtržení z od okolního papíru neměly vůbec znát ono ozdobné zakončení dolních okrajů prken,což bylo dost zásadní.Prostě málo propálené.Je fakt,že u spousty budov si dodělávám např. omítku apod.takže původní materiál neni vůbec vidět, ale základ musí být v pořádku a pasovat.Nedokážu si představi,že jako kovář někomu vyrobím zámek i s klíčem a než ho předám za fin. odměnu zákazníkovi,že bych ho řádně navyzkoušel.To je vše ode mne, názor je na každým z vás.Hezký chvíle u mašinek přeje Renda

Re: Šikulové? ...no...!, (Houmr, 15.01.2013 09:14) celé vlákno | reagovat
Hradlo od Šikulů jsem stavěl taky, stavba proběhla naprosto bez problémů, nevím, podle mne by bylo lepší, kdyby se dotyčný člověk obrátil raději přímo na výrobce, pokud má nějaký problém a sním to přímo řešil, určitě by to bylo lepší a konstruktivnější řešení, než takovýto elaborát, mohlo to vést k lepším a preciznějším stavebnicím, navíc pokud by něco ve stavebnici chybělo, určitě by to bylo dotyčnému zasláno. Všechny stavebnice se samozřejmě sestavují než se uvedou do výroby a vše se kontroluje i při balení. Pokud někdo ještě dnes patlá modely štětkou, tak se nedivím že struktura není vidět, navíc bych velice rád ono sestavené hradlo viděl někde na webu. Navíc nechápu proč je tento příspěvek zde umístěn hned třikrát po sobě ?????? Zdravím Houmr.

Re: Re: Šikulové? ...no...!, (Jiroch, 28.02.2013 10:09) celé vlákno | reagovat
Souhlasím s Houmrem. Pokud jsem měl nějaké jakékoli problémy s modelářskými výrobky, vždy jsem obrátil elektronickou poštou na výrobce (u zahraničních výrobců jsem využil překladače Google). Výrobce mi vždy odpověděl buď uvedením správného postupu nebo dotaz vzal jako námět pro zlepšení prodávaných výrobků. Dnes kdy už není nutno psát písemné dopisy a hledat poštovní schránku, je třeba hledat v první řadě u výrobce. Jen tak se výrobce dozví o problémech se svými výrobky, jinak není jisté, zda se připomínka k němu vůbec dostane (každý nemusí číst diskusi na těchto stránkách).

Re: Re: Šikulové? ...no...!, (Standa, 11.12.2014 21:51) celé vlákno | reagovat
Patlá modely štětkou? No pardon, pane všeumímnejlíp, ale ruční práce se štětci je dosud nepřekonaná. Nejen při zdobení ozdob, porcelánu, atd, ale hlavně v modelářství. Štětečky s jemným vlasem, velikosti 0, 00, 000, s vlasem ze srsti kuny, to je nástroj v rukou umělce. Což vy asi zjevně nejste. Vyvyšovat stříkání sprejem nebo patlání válečkem nad práci se štětcem totiž může jen neumětel. Toť moje reakce na vaše "patlá štětkou". Mě osobně jste tím urazil. P.S.: Profesí jsem grafik. Vyučený a se střední školou v oboru.


Re: Šikulové? ...no...!, (Ladislav Eliáš, 15.01.2013 17:26) celé vlákno | reagovat
Zdravím. Od Šikulů jsem si postavil stavědlo Kladno v Enku a bez problémů. Mám již nakoupené další stavby ve velikosti HO a N a při studování materiálu a návodu, se mi nezdá, že by mohl být někde zádrhel a to už jsem pár dílů z platíček oddělil. Jak již psal Houmr, zkuste Rendo kontaktovat výrobce a sdělit mu konkrétní problém ve fázi stavby. Má napsané v návodu, že by byl rád za poznatky, aby se další stavby mohly vylepšit. Já si žádného závažného problému nevšiml a to ani v obrázkovém návodu.

Re: Šikulové? ...no...!, (Karel, 16.01.2013 07:08) celé vlákno | reagovat
Stavědla jsem dělal dokonce dvě, jedno pro sebe a jedno pro kolegu. Je pravda že návod by mohl být pro začínající modeláře trochu lepší, ale pokud někdo napíše že toho už slepil dost, tak celkem nechápu, že se sestavením mohl mít nějaký problém. Já jsem se stavebnicemi spokojený, přeji výrobci, aby se nenechal odradit a pokračoval dál a svoje stavebnice pořád zlepšoval.

Re: Šikulové? ...no...!, (Radim, 17.01.2013 13:48) celé vlákno | reagovat
Já se tedy, bohužel pro Rendu naštěstí pro Šikuly, musím přiklonit k těm pozitivním, taky jsem neměl problém. Je to samozřejmě nemilé, že se nějaký dílek zatoulal, ale jak už bylo napsáno, asi bych se obrátil na výrobce přímo. Ruku na srdce, komu z nás se něco neztratilo a pak to našli pod stolem. :)