Co nás čeká v Novém roce 2010 ?

Aneb co už teď víme.

 

Mnoho výrobců zatím svoje novinky neavizovalo a stane se tak pravděpodobně jako vždy v únoru po Norimberku. Možná hned v lednu uvidí téčkaři svého hektora od Tilligu (měl být už minulý rok před vánoci) a hánulkáři konečně toho od PMT (slíben byl na srpen 09). Modely brejlovců od Elektrotrenu potažmo Rivarossi by měly být každým dnem. Obnovená edice rokáckého brejlovce v analogu i ozvučeném digitále s novými čísly je jistotou jara 2010. Nebude jich zase moc (nevím čeho se rakušáci bojí), takže si je raději předobjednejte.

Ovšem Roco nám připravilo do nastupujícího roku pár překvapení. Především jsou to dva nové modely ČSD Sergeje v H0 a ČSD digitální start set se Sergejem a čtyřmi nákladními vagony. Dalším by měla být naše verze východoněmecké lokomotivy V60 a nová parní lokomotiva od Fleischmanna. Chystá se i něco našeho v eNku. Nové katalogy obou výrobců jsou už v tiskárně, takže se brzy dozvíme více.

Roco s Fleischmannem připravili několik exkluzivních start setů s novou myší v modré barvě a softwarem Rocomotion. Bude součástí sad s ozvučenými parními lokomotivami s vestavěným kouřovým generátorem a vozy s otevíracími dvěřmi, samozřejmě ozvučenými a osvětlenými. Cena ? Nad 1000 EURo.

Konečně se taky v našich národních barvách objeví něco jiného než drážní vozidla. Firma Noch by měla vyrobit české nádražáky.

Firma Piko prý na rok 2010 připravuje pro české sběratele nějakou bombu. Co to bude zatím netušíme. Že by další přebarvený bastard ? Tentokrát už lépe ? Doufejme, že ne.

Od firmy Kuehn se, ale můžeme těšit na bastarda v oblíbených barvách červená/žlutá a velikosti TT. Jeho cena je poměrně příznivá. K němu budou dva osobní vozy typu Y s různými čísly.

 

Co pro Vás připravujeme my v Mašinkách CZ ? Další rozšíření naší nabídky o nové dodavatele. Na konci roku jsme naši nabídku rozšířili o figurky Preisera a doplňky firmy Heki.

V roce 2010 to bude hlavně firma ESU, o jejichž portfolio bychom rádi rozšířili sadu zvuků a dekoderů pro mašinky, kterých našim zákazníkům ozvučujeme a digitalizujeme stále více. Budeme se snažit doplnit na web celou nabídku firem Roco, Fleischman, Tillig a Piko. Pravděpodobně se více zaměříme na minority a do skladových zásob dáme více zboží velikosti N a G. To znamená rovněž zařazení produktů firem Trix, Marklin a LGB do naší nabídky.

Asi jste si všimli, že se na konci roku přestaly na našich stránkách objevovat novinky a diskuse se stala taky trochu Popelkou. Od listopadu nebyl na nic čas a jen jsme balili a balili, a posílali, aby jste měli pod stromečkem svoje objednané zboží. Ne vždy se to bohužel podařilo, někdy vinou výrobce, který nedokázal dodat zboží včas (Faller), nebo ho nedodal vůbec (Vláčky TT), někdy vinou naší, protože objednávky každý den s blížícími se vánocemi lavinovitě narůstaly.

 

Děkujeme za Vaše přáníčka, která nám posíláte a přejeme vám všem hodně štěstí, zdraví a hlavně nových modelů podle české předlohy do Nového roku 2010.

 

 

Renáta a Martin Valterovi

MAŠINKY CZ