Novinky 4. týden 2023

Novinky 4. týden 2023

Norimberský veletrh 2023 - Po kovidových letech se 1.-5. února znovu otevírá největší veletrh hraček a modelů.

Nebude už, ale takový na jaký jsme byli zvyklí léta před tím. Několik hráčů z branže modelové železnice neuspělo se svým požadavkem, aby byl veletrh příštupný i široké veřejnosti a nikoli jenom obchodníkům. Chtěli svoje novinky na daný rok prezentovat všem, ale k dohodě nedošlo. A tak tito výrobci přenesou hlavní prezentaci novinek až na lipský veletrh, který se koná pravidelně na jaře.

V Norimberku tak už letos nebude vystavovat firma Modelleisenbahn München, kterou zastupují značky Roco a Fleischmann, firma Piko nebo Preiser. Dnes přišlo stejné oznámení od italského výrobce ACME.

Kdo zatím zůstává a vystavuje v hale 7A se můžete podívat na tomto interaktivním odkaze

https://www.spielwarenmesse.de/en/fair/online-guide#/hallplan/hall=7A;

 

Vypadá to, ale že pořadatelé veletrhu nabídli alespoň částečně vstřícnou ruku v podobě Open Days. O víkendu 4. a 5. února, výstaviště zpřístupní veřejnosti alespoň halu 7A, kde vystavují železniční modeláři s výrobci jako Tamiya nebo Simba. Vstupné je 6 EUR.

Dovětek: Výše uvedené jsem psal na základě informací starých asi týden. Po pohledu na mapu haly A7 by ted stačilo vypsat 6 zbylých výrobců, kteří tam vystavují. Podívejte se sami.

Z těchto důvodů letos ani my veletrh nenavštívíme. Není už v podstatě koho. A samozřejmě ani reportáž z veletrhu už nebude:-(

 

 

 

 

 

 

Celkem 0 komentářů Komentovat