Komentáře

Komentáře k článku: Malé modelové kolejiště N

Přidat nový komentář:
Vaše jméno:
Váš e-mail:
Antispam ověření:
Dnes je který den v týdnu ? (např. pondělí)
Nadpis komentáře:
Komentář:
 Zobrazit komentáře: podle času

české městečko?, (Kolemjdoucí, 04.07.2018 07:38) celé vlákno | reagovat
Takto vytvořené kolejiště představuje Německo ve vší parádě. Německé stavby (lze občas v pohraničí vidět i u nás), německá návěstidla (nerozlišená na vjezdová a odjezdová), německé předzvěsti, a hlavně ty německé nápisy... nic ve zlém, pane, ale pokud chcete modelovat české městečko, musíte použít také české dekorační prvky, návěsti ale především. Fotogalerie je také zbytečně zdlouhavá představováním vašich jednotlivých lokomotiv focených na stejném místě. Toť můj názor.

Re: české městečko?, (Pavel Kratochvíl, 08.07.2018 20:56) celé vlákno | reagovat
Zdravím Vás.
Děkuji za Váš názor. Sice fotografie jsou již dva roky staré a za tu dobu jsem provedl dost úprav a také počeštění názvů. Jistě jste si všiml, že se jedná o měřítko 1:160 a na našem trhu se české předlohy (návěstidla, předzvěsti, budovy a stavby, železniční personál, modely aut atd.) shánějí velmi obtížně, a pokud ano, neshledal jsem se doposud s takovou kvalitou, funkčností a hlavně především vzhledem, jako ty od zahraničních výrobců (Viessmann, Auhagen apod.). Pokud by zahraniční (i tuzemští) výrobci dodávali příslušenství pro českou železnici, tak jako u měřítek H0 a TT, bylo by vše jinak. Musel jsem se tudíž spokojit s tím, co je (bylo) k dispozici, i když se mi to nezamlouvá. Nejsem zkušený modelář a ani elektrikář a železniční předpisy znám na úrovni laika jen pro danou potřebu. Nikdy jsem nepočítal s tím, že si budu modely a příslušenství vyrábět či upravovat sám, nebo že bych někde svou práci vystavoval, jen jsem využil pouze dostupných možností v daném měřítku. A co se týče návěstidel (i když německých), ty jsem konzultoval s dlouholetým strojvedoucím a v dostupné literatuře. Ale vždy jedna kolej obsahuje vjezdové návěstidlo s předzvěstí a odjezdová návěstidla…. např.: http://masinky2003.wz.cz/4_stanice.html ... písm. a). Dle Vašich připomínek soudím, že jste odborník v oboru a jistě k tomu máte právo a já to chápu…. a počítal jsem s tím, že se najde i kritik. Možná časem upravím a doplním aktuální fotografie ze současnosti a zaměřím se pouze na krajinu a stavby a nikoliv na vozový park. Mým úmyslem bylo zakomponovat vozy do krajiny, která byla v té době z velké části dokončena. Jsem rád, že jsem si přes mnoho překážek splnil svůj dětský sen a do dílka se pustil….. a „toť můj názor“ :-)

Re: Re: české městečko?, (Michal, 06.05.2023 08:11) celé vlákno | reagovat
Ono jde o to, jaké městečko by to mělo být. Kombinace návěstiděl a vozidel připomíná Liberec nebo Suchdol nad Lužnicí, kde německá návěstidla můžeme videt ještě dnes.



Moc pěkné, (Václav, 25.08.2020 16:59) celé vlákno | reagovat
Zdravím.
Také jsem se po dlouhých letech rozhodl, že si na stará kolena splním dětský sen.Vydal jsem se směrem jako vy,ale tak pěkné to nemám.Opravdu moc hezké kolejiště. Blahopřeji.

Re: Moc pěkné, (Pavel Kratochvíl, 28.09.2020 20:44) celé vlákno | reagovat
Také Vás zdravím a hlavně Vám srdečně blahopřeji, že jste si také splnil dětský sen. Je to krásný pocit, že :-D a děkuji za hodnocení.

Re: Re: Moc pěkné, (Václav, 29.09.2020 09:17) celé vlákno | reagovat
Jak jste pokročil s provozem té parní lokomotivy? Uvažuji také o nějaké páře, ale 5 náprav je asi hodně.

Re: Re: Re: Moc pěkné, (Pavel Kratochvíl, 30.09.2020 21:06) celé vlákno | reagovat
Jak jsem pokročil? No kupodivu jsem jí hned vrátil :-). V obchodě nebyl žádný problém, Martin video viděl. Takže jsem čekal na novou BR 012 (DB). Dorazila, ale při zkoušce v obchodě na testovací koleji dělala šílenou neplechu, asi vadný lokodekodér. Takže jsem odjel bez ní a čekám na jinou... holt smůla, není to poprvé :-D, takže jsem v klidu.
Jinak 5 spřažených náprav je na radius 192mm je moc, ty střední nápravy snadno vyskočí při jakékoliv nerovnosti koleje...prostě je to na vetší rádiusy. Ale tažná síla byla mizerná, dva osobáky do stoupání je maximum. Se třemi se zastavila a tendr prokluzoval. Škoda, je to pěkný kousek....ale né pro mé potřeby. Snad 012 bude na tom podstatně lépe, resp. bez problémů. Tuším, že tažná síla taky nebude žádná sláva....uvidím. Možná i dám video na YT...

Re: Re: Re: Re: Moc pěkné, (Václav, 01.10.2020 20:04) celé vlákno | reagovat
Video určitě dejte, sleduju Vás jak ostříž :).Kdyby jste byl z okolí Č.Budějovic asi bych i otravoval s prosbou o radu nebo inspiraci.Mějte se.

Re: Re: Re: Re: Re: Moc pěkné, (Pavel Kratochvíl, 02.10.2020 09:53) celé vlákno | reagovat
Tak, že mě sledujete na YT, je super :-D...nemám tam toho zase tolik. Pokusím se tam dát tu 012 až přijde... i se zvukem.
Jinak jsem z Berouna....ale pokud se domníváte, že jsem někdo, kdo by mohl druhým radit :-D... já si to nemyslím. Jsou jistě mnohem větší kapacity v oboru. Pokud chcete něco probrat, tak mi napište na e-mail

:-)






aktuálně
je pro vás připraveno 27298 položek,
z toho 4899 položek
je skladem
(od 83 výrobců)
novinky
slevy / akce