Veletrh v Norimberku 2011

Co nového na nás výrobci chystají ?

První jsme navštívili stánek firmy Kühn. Ve vitrínce byly vystaveny dlouho očekávané vozy Y a znovu vyrobený Bmto. Bastarda jsme nemohli dlouho najít, teprve při druhém okruhu se ve vitrínce objevil. Detail zpracování posuďtě sami z fotky modelu.

Při dalším okruhu se objevili i na léto avizovaní "brejlovci" v TT velikosti, stejně jako vše od tohoto výrobce.

H-nulkáři se můžou už brzy těšit na nově provedené vozy typu Y od firmy Tillig v nátěru NAJBRT.

Letos jsme v hlavní mašinkkářské hale našli i jednoho českého výrobce. Firma Merkur představila svoje tříkolejnicové kolejiště a modely "brejlovců", "hektorů" a dalších českých specialit, včetně čokoládového piva, které jsme nakonec raději neochutnali :-)

S novinkami to letos moc nepřehnal německý Auhagen. Vloni přišel alespoň se stavebnicemi hezkých, úplně nových nádraží, letos se nabídka větších stavebnich omezila ne nepříliš vzhlednou budovu požární stanice a někok přístaveb k továrním halám a správní budově. Zajímavé z novinek asi bude pro všechny hlavně poměrně široký sortiment různých segmentů ke stavbě vlastních budov. Je to několik desítek různých stěn s okny, vraty, k tomu okénka a brány, zdi a ploty. To všechno ve velikosti H0.


Firma Heki přinesla několik nových foliáží s více různorodým terénem. Alespoň bude větší výběr. Pár nových stromků, jejichž profesionální kvalita se ovšem s českými výrobci nedá srovnat, a pak už nic.

V zastrčeném koutě jsme objevili zajímavé stavbičky, zřejmě polské firmy Stangel, kterou se pokusíme kontaktovat a zařadit jejich výrobky velikosti 0 a H0, které vypadaly velice pěkně, do naší nabídky.

Tradičně hodně novinek nabídla zase firma Noch. Leserová technologie se bude zřejmě objevovat stále častěji. Na prvním obrázku je vidět limitovaná série těžební věže s příšlušenstvím, které bude vyrobeno jenom 1000 kusů. Pokud o ní budete mít zájem, raději naváhejte. Dole na fotce je vidět na Nocha poměrně netradiční výrobek. A to tříkolejná přesmykovačka s vlastním motorkem a dekodérem. Kdo nechce mít na kolejišti celou točnu, může si ji trochu upravit a dát před rotundu se třemi stáními.

Déle Noch nabízí několik tématických sad, které obsahují vše co vidíte na malých dioramatech .. .

... prasátka ...

... kravičky ...

... nebo lesní chatku.

Aby zákazníci věděli co kupují, byla rozšířena nabídka laserem řezaných rostlin a dána jako mix několika druhů do blistru, kde je už máte připravené na vlepení do krajinky.

Po loňském padajícím stromu Noch letos rozpohyboval svoje figurky. Umějí prý tři druhy tance :-)

Na stánku Roca s Fleischmannem jsme toho moc neobjevili. Z mnoha avizovaných českých novinek ještě nebylo moc prototypů vyrobeno, a tak jsme si jejich zpracování na veletrhu prohlédnout nemohli. Roco minulý rok nabídlo první stavby z kartonu, které však na mnoha českých kolejištích asi nenajdeme. Ne, že by byly příliš "německé", ale každý určitě neobětuje stavbě dolu několik metrů svého kolejiště. To s novým nádražím, které je vidět na fotce to je jiné. Připadá mi tak nějak české.

A stejně jako v loni končíme nabídkou firmy Preiser. Kromě stovek nových figurek firma sáhla k výrobě drobných detailů, které můžete použít kdekoli. Spousta zdí a zídek, různé typy schodišť, kamenných chodníků a cestiček ...

... mohli jsme nahlédnout i do modelových domácností, kde můžete vidět co figurky dělají večer ...

... a třeba paní ve vaně nebo sprše :-)

Celkem 0 komentářů Komentovat
aktuálně
je pro vás připraveno 27298 položek,
z toho 4904 položek
je skladem
(od 83 výrobců)
novinky
slevy / akce