Aktuálně - 20. týden 2021

Aktuálně - 20. týden 2021

Stručné zprávy:

- Vydání setu 51332 se Sergejem Roco se znovu posunulo. Zatím na 21. týden. Stejně tak "němka" 70273 a 70274, nebo set vozů Vindobona 74190, ten ze 20. rovnou na 30. týden.

- Minimálně od prosince jsou trochu problémy s dodávkami zboží od britské firmy Peco. Už skoro půl roku nejsou vodivé spojky SL10 a podloží SL50 se přestalo vyrábět. Údajně se vyvíjí nějaká náhrada, ale ta nebude dříve než za rok. Problémy s dodávkami jsou také částečně způsobeny Brexitem. Zboží leží někdy v celních skladech týdny.

- Akční produkty: Po "laminátce" od Pika, která byla v akci záhy vyprodána, je stále dostupná za výhodnou cenu lokomotiva H0 Dieselová lokomotiva T334.001 - ČSD (analog) a H0 - Dieselová lokomotiva T334.001 - ČSD (DCC, zvuk) . Tento týden dal Fleischmann do výprodeje N-kový Set tří otevřených vozů Eas - ČD Cargo zlevněný na 1375 Kč.

Preiser - Novinky, které Preiser právě vyrobil a jsou aktuálně dostupné si můžete prohlédnout v PDF letáku pod obrázkem

PDF leták

 

ACME - V posledních letech nebývá zvykem, aby italská firma ACME uvedla na trh avizovanou novinku několik měsíců po jejím zvěřejnění. Teď se to stalo. Elektrická lokomotiva 371 005 “Pepin” přijde v příštím týdnu. Hodně modelů je už předobjednaných, ale ještě jich několik desítek v analogu 60553 i 69553 DCC se zvukem zbývá. Tak je nepropásněte :-)

PDF leták

Tillig - Elektrická lokomotiva E 77 DR, Ep. III 96400 (informace od výrobce k připravovanému modelu)

V posledních několika týdnech jsme na naší domovské stránce změnili produktový obrázek letošního nového tvaru E 77. Ten je nyní vyobrazen s černými koly. Na výkresu CAD v nové brožuře je lokomotiva s červenými koly.

Design našeho modelu, jak jsme jej nyní naplánovali, vychází z dobového barevného schématu.

U lokomotiv vrácených ze Sovětského svazu byly rám a skříně kol při renovaci natřeny černou barvou v souladu s předpisy platnými od roku 1955. E 77 25 prošel v únoru 1960 průběžnou inspekcí, což je stav, který představuje náš model.

Aby bylo možné lépe odhalit praskliny, byly rám a skříň kol lokomotiv DR od roku 1961 natírány červenou barvou v souladu s DV 997, což bylo prováděno v rámci hlavní prohlídky. Protože však v této době nebyly na lokomotivách E 77 prováděny žádné další hlavní prohlídky, neměla být žádná z lokomotiv opatřena odpovídajícím nátěrem, dokud nebyla vyřazena z provozu.

Pokud byl v provozu stroj E 77 s červenými koly, mohou to s jistotou prokázat pouze barevné fotografie. Existují černobílé fotografie z roku 1965, na kterých je možné interpretovat barvu kol. Ale jen pro ně, ne pro jejich předchůdce. To by bylo nelogické. Ale může to být také jen špína.

Výjimkou je samozřejmě dnešní muzejní lokomotiva E 77 10. Tato lokomotiva byla v roce 1971 renovována jako exponát pro výstavu vozidel v Radebeulu s červeným rámem a červenými koly - v souladu s tehdejšími předpisy. Když byla lokomotiva uvedena do původního stavu, byl rám opět natřen na černo a kola zůstala červená.

Časem se samozřejmě objeví i lokomotiva TILLIG E 77 10 s červenými dvojkolími.

Ještě nezačalo léto a už tady máme první zimní vlaštovku. Oblíbený černobílý kalendář parních lokomotiv od Nakladatelství Corona s fotografiemi Jiřího Kulhánka.

..





Celkem 0 komentářů Komentovat
aktuálně
je pro vás připraveno 27393 položek,
z toho 4851 položek
je skladem
(od 82 výrobců)
novinky
slevy / akce