Novinky březen 2018

Co je nového v březnu

ROCO - Znovu byl vyroben nákladní vůz Eaos - AWT v měřítku H0 s novým číslem 5961 140-6 - položka 76907

Herpa - Výroba škodovek 110 “L” a “R” byla přesunuta z dubna na květen 2018

Railway Builder - Dnes jsme dostali zprávu z nakladatelství, že se sešit Stavba depa 2004 pro malý zájem tisknout nebude.

Euroforce/Liliput - Po velmi dlouhé době vyrobila firma Euroforce, distributor modelů firmy Liliput, několik předělávek na ČSD verze.

Výrobce nám zatím dodal po jednom vzorovém kusu, další 15 kusů od každé verze ná ještě vyrobí.

Jedná se o modely dvounápravových osobních vozů řad Bi, BCi a Ci ČSD (velikost H0e), které kromě nových inventárních čísel zaujmou i novým typem vozové skříně s tištěnou svislou výztuhou a uzávěrou nástupních plošin. V aktuální nabídce jsou tři verze vozů. Vůz 2. třídy je nabízen s komínkem, imitací kamen v interiéru a patinou. Dva z vozů (Bi a BCi) jsou opatřeny figurkami v otevřených oknech. Směrové tabule a patinu střechy mají modely vozů řady Bi a Ci:

344353.1 Osobní vůz ČSD řady Bi/ú

344353.2 Osobní vůz ČSD řady BCi/ú

344353.3 Osobní vůz ČSD řady Ci/ú

Individuálně lze na rám vozů dosadit původní štítky vlastníka a štítek hmotnosti vozu (tištěno na samolepící fólii).

 

Fleischmann - 2.3. vydala firma Fleischmann (Modelleisenbahn Holding GmbH) tiskovou zprávu, ve které oznamuje, že se od roku 2019 již nebude věnovat výrobě modelů v měřítku H0. Bohužel není zatím známo co se bude dít s výrobky typu H0 kolejivo Profi atd. Jestli je do svého portfolia převezme Roco zatím nevíme.

Firma se bude nadale jen orientovat a dale rozvijet sve portfolio v meritku N, kde si stoji celosvetove na spicce.

Zatím poslední informace - FLM ukončí jenom výrobu lokomotiva a vagonků, oststní věci v H0 bude dál vyrábět Roco včetně některých úspěšných modelů lokomotiv a vozů už pod svojí hlavičkou. Zárověň se uvažuje o ukončení výroby kolejiva Geoline.

 

Celkem 0 komentářů Komentovat
aktuálně
je pro vás připraveno 27394 položek,
z toho 4851 položek
je skladem
(od 82 výrobců)
novinky
slevy / akce