Aktuality říjen 2013

Aktuality říjen 2013

23.10.2013

Dnes přišly první Tatrovky od firmy Šikulové s.r.o.

Dalším vozem, který firma plánuje ve vlastní režii pod značkou IGRA je trojice dvouvozových sad Octavií. Předobjednat si je můžete zde

 

15.10.2013

Firmy Faller a Kato společně připravují severoamerickou předměstkou stanici ve velikosti N. K dodání by měla být koncem října. Předobjednat si ji případně můžete ZDE

11.10.2013

Další zajímavá novinka firmy JM Detail ve velikosti H0 a TT

Mobilní přenosná stavba pro každé použití – strážní domek, kancelář, sklad, šatna nebo denní místnost na staveništi, dovolenkový nebo záhradní domek, při seskupení do celků poslouží jako dočasné bydlení. Nacházíme je snad na každém místě. Jednoduchá manipulace dovoluje převážet je z místa na místo na nákladních autech nebo vlacích.
Stavebnice je vyráběna pomocí moderní "laser cut" technologie v měřítku TT - 1:120 a H0 - 1:87. Stavebnici není nutno barvit. Po sestavení je unimobuňka v barevném provedení jak na obrázku.

6.10.2013

Německý výrobce Viessmann uvedl na trh nový typ všestranného přestavníku 4554. Cena je sice poněkud vyšší než přestaníky od jiných výrobců, ale tento nový typ má velkou řadu výhod:

- vestavěný digitální dekoder, který umožňuje použití anaologové i DCC nebo AC

- je kompatibilní se všemi výrobci kolejiva jako jsou ROCO, Fleischmann, Peco, Piko Tillig H0 ELITE nebo Márklin C a K kolejivo

- může být namontován vedle výhybky nebo pod podložím

- je extrémně tenký - 5,8 mm a extrémně silný, s pomalým, realistickým přestavěním

- dodává se s včetně sady adaptérů pro většinu výrobců kolejiva

- integrovaný dekoder je schopen zasílat údaje o pozici vlaku systémem RailCom do příslušné centrály

 

4.10.2012

Firma Tillig chystá další sérii patrových vozů DB13, které bude vyrábět i ve variantě ČSD ve velikosti TT jako kompletní 4-dílnou jednotku s novým číslem. Ilustrační obráze je zatím ve variantě DR.

 

2.10.2013

Firma JM Detail uvádí na trh první stavebnici vyráběnou technologií "Laser cut V-system 45°" bez nutnosti tmelení rohů a bez viditelného spoje.

Dále firma uvádí:

Nově budeme u vybraných stavebnic využívat novou technologii "V-system 45°" "V-system 45°" zabezpečuje přesnost ohýbaných dílů a lepení v ohybech. Zároveň napojení stěn v rohu je s minimálně viditelným spojem. Hlavně při menších stavbách "V-system 45°" výrazně zjednodušuje a časově zkracuje práci na stavebnici. Všechny tyto stavebnice budou označovány logem "V-system 45°"


Boží muka jsou drobné stavby nejčastěji ve tvaru sloupu nebo pilíře, krytá stříškou. Boží muka se nacházejí v obcích, na návrších, rozcestích či v místech, kde došlo k nešťastné události. Často bývají obklopena památnými stromy. Stavebnice je vyráběna pomocí moderní "laser cut" technologie. Stavba je díky "V-systému 45°" bez nutnosti tmelení rohů a bez viditelného spoje. Je vyráběna v měřítku TT - 1:120 a H0 - 1:87. Stavebnice je částečně barvená a obsahuje kompletní stavebnici včetně ikon.

Re: funguje s Kuehnem?Martin Valter
Bohužel, nepůjde. Je to dimenzované pouze na výrobce co dělají H0. MV
funguje s Kuehnem?Střelec
Půjde ten nový přestavník Viessmann namontovat na TT výhybky Kuehn bez...
Celkem 2 komentáře, poslední 09.10.2013 12:12 Komentovat
aktuálně
je pro vás připraveno 27394 položek,
z toho 4851 položek
je skladem
(od 82 výrobců)
novinky
slevy / akce