30. Týden - Novinky ze světa modelové železnice

Aktualizace 25.7.2012

Model Scene - Česká firma model scene na léto připravila řadu novinek, které se co nevidět objeví v naší nabídce. Kromě poněkud dražší stavebnice skladiště ve velikosti H0, (poprvé u Model Scene), firma připravuje ve velikosti TT další kůlny, výhybkářský domek a několik typů bran a drátěných plotů. Mezi Super Fine stromy se poprvé objeví model břízy, který firma doposud vyrábí jenom v levnější podobě.

ROCO - Firma Roco je první vlaštovkou, která přináší "něco navíc". Katalog novinek pro tento podzim zdobí na titulní stránce polský Taurus s nádherným nátěrem parní lokomotivy. Z tuzemských novinek obsahuje bohužel jen další variantu "Hrebouna" , po rakouské verzi v analogu a v současné době dostupné ČSD verzi s DCC dekoderem bez zvuku s číslem lokomotivy 375.026 se připravuje lokomotiva s číslem 375.022 ve verzi s dekoderem bez i se zvukem. Vše ostatní si prohlédněte sami v PDF katalogu na konci této stránky.

Fleischmann - O poznání méně novinek nabízí druhý z podniků firmy Modelleisenbahn München, firma Fleischmann. Většina modelů je stejná jako u Roca, ale v N-kovém měřítku. Docela zajímavé jsou dva startovací sety. První je s oválem v analogu, vlak táhne vagonek s jeřábem a nabízí i zastávku a dvě autíčka. Bohužel si myslím, že cena 139 EUR je za toto trochu vysoká. Druhý set překvapuje tím, že nabízí malý ovál a jednoduchou dvounápravovou parní lokomotivu se dvěma nákladními vozy, nicméně analogvá lokomotiva je ozvučená, což je v analogu prý poprvé. Vše si můžete prohlédnout v PDF souboru na konci stránky.

 

 

 

Celkem 0 komentářů Komentovat